Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

masa orzechowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy włoskie 250 g
masło 250 g
żółtko jajek 2
cukier 1/2 szklanki
mleko 1/2 szklanki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: masa orzechowa

Orzechy włoskie zmielić następnie zalać je wrzącym mlekiem i pozostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem na parze i ostudzić. Dodać żółtka i ostudzone orzechy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izulab6 15.01.2012 13:01
Ok :D
gosia47-47 26.10.2011 11:24
pychota :D
gacopierz23 13.10.2011 20:36
lubię taką masę
Małgorzata106 16.06.2011 18:26
super
gusia1000 23.04.2011 19:57
Super przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak