masa orzechowa

masa orzechowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    250 g
  • masło

    250 g
  • żółtka

    2
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Orzechy włoskie zmielić następnie zalać je wrzącym mlekiem i pozostawić do ostygnięcia. Masło utrzeć z cukrem na parze i ostudzić. Dodać żółtka i ostudzone orzechy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

izulab6

15.01.2012 13:01
Ok :D

gosia47-47

26.10.2011 11:24
pychota :D

gacopierz23

13.10.2011 20:36
lubię taką masę

Małgorzata106

16.06.2011 18:26
super

gusia1000

23.04.2011 19:57
Super przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat