Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem i koperkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 duży płat (375 gram)
serek śmietankowy 100 gram
pieprz
łosoś wędzony plastry 100 gram
ogórek konserwowy 2 szt
koperek 1 pęczek
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z ciasta francuskiego z łososiem i koperkiem

Ciasto przekroić w poprzek na dwie równie części. Obie części posmarować cienko serkiem śmietankowym, zostawiając z jednej strony wolne miejsce, aby można było skleić brzegi. Oprószyć serek świeżo zmielonym pieprzem.
Na cieście ułożyć łososia oraz ogórki pokrojone w cienkie paski. Posypać całość posiekanym koperkiem.
Zwinąć ciasto w rulony. Pokroić w plastry. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem.
Ułożyć ślimaczki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 minut w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 12.01.2018 16:20
to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak