Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 2 szt
indycza szyjka 1 duża szt
papryka czerwona 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
ogórki kiszone 400 gram
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa z papryką

Mięso umyć i zalać zimną wodą. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotować wywar do momentu, aż mięso będzie miękkie. Następnie wyjąć mięso z zupy, a wywar przecedzić przez sito.
Paprykę i ziemniaki pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Dodać warzywa do przecedzonego wywaru. Gotować 20 minut od momentu wrzenia.
Dodać starte na tarce ogórki i gotować jeszcze 5 minut.
Przyprawić zupę do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak