Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mięsno - ryżowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 400 g,
ryż 3/4 szkl.
cebula 1 szt,
papryka czerwona 1/2 szt,
czosnek ząbki 2
jajko 1
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka,
Natka pietruszki suszona Prymat 1 łyżeczka,
sól i pieprz do smaku,
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku,
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mięsno - ryżowe

Mięso mielone przekładamy do dużej miski. Dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cebule, obrany i pokrojony drobno czosnek oraz oczyszczoną z gniazd nasiennych, umytą i pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną a także przyprawy.
Ryż gotujemy na sypko. Po ugotowaniu i odsączeniu dodajemy go do masy mięsnej. Do masy mięsnej dodajemy jajko, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników.
Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Podajemy z ziemniaczkami oraz ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:18
dobre mieso.
w mojej kuchni 11.01.2018 01:27
często takie robię jak mi farsz z gołabków zostanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak