kotlet schabowy

kotlet schabowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    1
  • mąka

    do panierki
  • jajka

    3
  • byłka tarta

    do panierki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka kroimy na cienkie plastry doprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Do jednej miseczki wsypujemy mąkę do drugiej wbijamy i ubijamy jajka a do trzeciej bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej. Kotlety obtaczamy najpierw w mące później w jajku a na koniec w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

09.02.2011 19:17
smaczne

wojtek10_89

17.09.2010 14:48
zgadzam sie to mega przesada

kasiurek

15.09.2010 13:52
21 zdjec, lekkie przegięcie

Mysiunia

15.09.2010 10:12
czy to nie jest przesada?

polly66

14.09.2010 21:46
zatkało mnie przy takiej ilości zdjęć....

ewelina/bunia

04.09.2010 11:11
mniam normalnie wygląda pycha!!!! ale mi apetytu narobiłaś:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat