Kisiel jabłkowo-miętowy

Kisiel jabłkowo-miętowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1,5 szkl naparu z mięty

  • 4 łyżeczki cukru

  • 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej

  • pół szkl zimnej wody

  • jabłko winne

    1-2 szt. (winne)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na ćwierćplasterki. Świeżo przygotowany jasnozielony napar ze świeżych (lub suszonych) listków mięty przecedzić do rondelka, wsypać cukier, dodać jabłka i gotować do miekkości. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić połową szkl zimnej wody, wymieszać, wlać zawiesinę do wrzącego naparu miętowego z jabłkami i zagotować. Można podawać posypane cukrem na zimno lub ciepło.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

19.05.2012 14:12
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat