Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPTY PRZEKŁADANE DŻEMEM TRUSKAWKOWYM I DELIKATNYM KREMEM MASCARPONE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki podstawowe

Biszkopt o średnicy 22 cm
dżem truskawkowy

Krem

śmietana 30% 100 g
serek mascarpone 100 g
cukier puder

Nasączenie

herbata 1/2 szkl. mocnej os maku truskawkowym

Dodatkowo

kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPTY PRZEKŁADANE DŻEMEM TRUSKAWKOWYM I DELIKATNYM KREMEM MASCARPONE

Przygotowuję krem: śmietanę ubijam z cukrem pudrem (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie). Nie przerywając pracy miksera (najmniejsze obroty) stopniowo dodaję serek mascarpone.
Biszkopt przecinam na 3 lub 4 części (w zależności od wysokości), następnie foremkami do ciastek wycinam różne kształty.
Biszkopty lekko nasączam przygotowaną herbatą.
Biorę po dwa biszkopty tego samego kształtu i przekładam nadzieniami w następującej kolejności: biszkopt, dżem truskawkowy, biszkopt, krem mascarpone.
Wierzch ciasteczek dekoruję kolorowymi posypkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 07.01.2018 18:14
Proszę bardzo. :)
Bożena Matuszczyk 07.01.2018 18:04
Pyszne ,porywam porcyjkę.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak