Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki brązowe 250 g
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 kawałek
ziemniaki 3-4 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
ser pleśniowy niebieski 100 g
kasza pęczak 2 łyżki
wrzątek 1,5 l
natka pietruszki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z serem pleśniowym

Pieczarki oczyszczamy i kroimy na plasterki. Dodajemy marchew, pietruszkę i seler (można pokroić w kostkę …tekstura ulubiona) . Pokrojone w kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę, kaszę i smażymy na maśle.
Następnie do całości dodajemy ser, dusimy pod przykryciem 10 min, zalewamy wrzątkiem o gotujemy do miękkości warzyw.
Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak