marynowane pikle

marynowane pikle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 szt
  • papryka czerwona

    2 szt
  • marchew

    3 szt
  • cukinia

    1 szt
  • fasola szparagowa

    30 dkg
  • woda

    3 szkl
  • miód

    2 łyż
  • sól

    1 łyżeczka
  • gorczyca biała cała

    1 łyżeczka
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • ocet

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchew oczyścić i pokroić w plasterki. z Papryki ununąc gniazda i poszatkwoać w kostkę. Fasolę i cukinię obrac i pokroić w kawałki.Kalafior pozielić na różyczki. Włożyć do wrzatku i gotowac 5 min. wyjąc. Z cotu wody i miodu i przypraw zrobic zalewę. Warzywa włożyć do sloikaów. Gorącą zalewą zalac i pasteryzowac 15 min./

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aacaac

07.07.2011 08:12
ciekawy przepis

buksiak12

22.09.2010 14:33
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat