Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indycza wątróbka nadziana gruszką, szynką, polana miodem wrzosowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 600 g (indycza)
gruszki 2 szt
szynka wędzona 100 g
masło 1 łyżka
ząbki czosnku 3 szt
Tymianek suszony Prymat
miód 3 łyżki (wrzosowy)
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Indycza wątróbka nadziana gruszką, szynką, polana miodem wrzosowym

Wątróbkę oczyściłem, przelałem na durszlaku wrzątkiem, ostudziłem.
Obrałem gruszki, usunąłem gniazda nasienne, pokroiłem w kostkę, zeszkliłem na maśle, dodałem czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojona gruszkę oraz przyprawy.

Ostudzoną wątróbkę przekroiłem wzdłuż, nadziałem farszem z szynki i gruszki.
Wątróbki ułożyłem delikatnie w żaroodpornej formie, wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C na 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 06.01.2018 14:06
Bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak