Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy krem krówkowy.

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litr
cukier 2 szklanki

Porada

Należy uważać, żeby masa się nie przypaliła, to jest tylko moment. Masa gotuje się około 2 godziny. Należy użyć wysokiego garnka.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy krem krówkowy.

Już nie pamiętam kiedy robiłam taki krem krówkowy, niezwykle słodki, taki do wyjadania wprost ze słoiczka lub do przełożenia wafli tortowych. Lubicie? Znacie taki krem? Dwa składniki i trochę czasu i gotowe...no i trochę cierpliwości. Taki krem jest dziecinnie prosty w wykonaniu. Zapraszam :)

Wykonanie:

1. Cukier i mleko przekładamy do garnka, następnie zagotowujemy uważając, żeby nie wykipiało, gotujemy na średnim ogniu, aż masa będzie gęstnieć, wtedy zmniejszamy ogień i gotujemy cały czas mieszając do całkowitego zgęstnienia.

2. Gotowa masa będzie gęsta i lekko brązowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 09:36
fajny krem.
Babeczka35 06.01.2018 20:37
Dziękuję :)
Jagódka17
Jagódka17 06.01.2018 14:06
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak