Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z miruny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

filet z miruny 1 kg,
cebula 1 szt,
sól i pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
amarantus ekspandowany do panierowania
olej do smażenia

zalewa;

woda 5 szkl,
ocet 10 % 1 szkl,
cukier według smaku
sól 1 łyżka,
Liść laurowy suszony Prymat 2
Ziele angielskie całe Prymat 4 -5 ziarenek,
pieprz 3 ziarenka,
cebula 1 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z miruny

Rybę mirunę,po dokładnym odsączeniu mielimy, razem z obraną cebulą.
Do mielonej ryby dodajemy przyprawy oraz jajk. Po wymieszaniu dodajemy bułkę tartą tyle aby masa sie dobrze lepiła.( do tych klopsików na święta nie dodaje namoczonej bułki).
Po dokładnym wymieszaniu forujemy klopsiki, panierujemy w amarantusie i smażymy na rozgrzanym oleju.
Po usmażeniu klopsiki wkładamy do naczynia dodajemy obraną , sparzoną gorącą wodą pokrojoną cebule i zalewamy przestudzoną zalewą.

Odkładamy w chłodne miejsce .
Po dwóch dniach klopsiki są gotowe do spożycia i są pyszne.

Zalewa;
Składniki na zalew zagotować, a naste-pnie lekko wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:15
dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak