Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowe i wołowe rolady

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg,
polędwica wołowa 1 kg,
kiełbasa śląska 600 g,
boczek wędzony 300 g,
ogórki kiszone 6 szt,
cebula 2 -3 szt,
natka pietruszki
musztarda ostra
sól i pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowe i wołowe rolady

Mięso pokroić na plastry, a następnie rozbić na cienkie płaty.
Każdy oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą oraz nałożyć przygotowane nadzienie - obraną pokrojoną cebulę, pokrojoną drobno w kostkę kiełbasę, ogórki i boczek wędzony również pokrojony w kostkę, a także poszatkowaną natkę pietruszki.
Zwinąć ciasno w rolady ( ruloniki) i obwinąć nitką kuchenną lub spiąć szpilkami do rolad.
Rolady podsmażyć na patelni na rozgrzanym maśle klarownym do zrumienienia.
Następnie przełożyć do brytfanki podlać wodą, włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 -180 stopni i piec do miękkości podlewając od czasu do czasu sosem wytworzonym podczas pieczenia lub gorącą wodą.
Kiedy rolady będą miękkie wyjąc na patere a powstały z pieczenia sos zagęścić mąką z dodatkiem śmietany lub gotowym sosem zrobionym według opisu na opakowaniu.
Całość doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą w płynie.
Podawać z kluskami śląskimi, czarnymi i czerwoną kapustą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:14
dobre mieso.
Bożena Matuszczyk 06.01.2018 13:11
Dziękuję to jest prawda.;)
w mojej kuchni 04.01.2018 14:01
rolady w każdej wersji lubimy zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak