Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowany kalafior

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
czosnek 1 głowka
cebula 2 szt
cukier 4 łyż
kurkuma 3 łyż
ocet winny 1,5 szkl
woda 4 szkl
ziarenka pieprzu i ziela angielskeigo 10 szt
Goździki całe Prymat 10 szt
kolendra 1,2
migdały 10 dkg
sól 2 łyż

Przepis i sposób przygotowania na: marynowany kalafior

kalafior zamoczyć w lekko zakwaszonej wodzie po 10 min wyjąc i podzielić na rózyczki. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, cebulę w cienkie plasterki, cebulę w piórka. Migdały włożyć na 10 min we wrzątku, wyjąc obrac ze skórki i podzielić na połówki. Wodę zagotowac z sola i kurkuma włożyć kalafior gotowac 5 min. i wyjąc. Do tej samej wody dodoac ocet, cukier cebulę czosnek migdały i przyprawy. Gotować 3 min. W słoikach układać rózyczki kalafiora i wlać do słoikó zagotowaną zalewę. Słoiki zamknąc i wstawić do góry dnem i studzić pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 11.08.2011 11:33
muszę spróbować
buksiak12 14.09.2010 17:40
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak