Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagów i jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
szparagi 500 g
sól, cukier
majonez 100 g
jogurt naturalny 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sosk z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagów i jajek

1. Gotowane jajka pokroić w plasterki.
2. Szparagi obrać i pokroić na 2 cm kawałki. Zagotować z 3 l osolonej i posłodzonej wodzie. Gotować 3 minuty. Przelać na sitku zimną wodą.
3. Majonez wymieszać z jogurtem, musztardą, papryką i natką pietruszki, posolić, doprawić sokiem z cytryny.
4. Szparagi ostrożnie wymieszać z plasterkami jajek, ułożyć na talerzu i polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 22.04.2012 19:26
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak