Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i miodem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 3 szt
orzechy laskowe 100 g
miód 3 łyżki
cukier brązowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z orzechami laskowymi i miodem

1. Miód razem z cukrem rozpuszczam w garnuszku. Dodaję orzechy. Wszystko razem mieszam i smażę około 5 minut. Chwilę studzę.

2. Z jabłek odcinam wierzchołki. Wydrążam gniazda nasienne. Wgłębienia wypełniam farszem orzechowym.

3. Jabłka przykrywam odciętymi wierzchołkami i układam w naczyniu żaroodpornym. Piekę około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

4. Upieczone jabłka podaję z bitą śmietaną lub lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak