Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
papryka czerwona 0,5 strąka
papryka żółta 0,5 strąka
olej 50 ml
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z papryką

1. Papryki kroję w grubsze paski. Karkówkę nacinam z boku, tworząc jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijam lekko tłuczkiem. Na środek kładę kawałki papryki. Mięso zwijam w roladę. Odwiązuję do około nicią.
2. Olej mieszam z czosnkiem, papryką, solą oraz pieprzem. Do marynaty wkładam karkówkę. Nacieram i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.
3. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję i układam na blaszce. Mięso piekę około 2 godzin w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu usuwam nici. Mięso kroję na porcję.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.12.2017 19:30
Wygląda rewelacyjnie, na pewno pysznie smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak