Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne pieguski Zewy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy nerkowca 200 g
rodzynki 100 g
czekolada mleczna 100 g
mąka pszenna typ 500 300 g
sól 1 szczypta
proszek do pieczenia 1 szczypta
cukier puder 120 g
masło 200 g miękkie
śmietana 45 ml 36 %

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne pieguski Zewy

Orzechy, czekoladę posiekać.
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem.
Mąkę przesiać z solą i proszkiem do pieczenia.
Do utartego masła wlać śmietankę, wymieszać i nadal ucierając dodawać porcjami mąkę.
Połączyć składniki a potem dodać posiekane składniki i wsypać rodzynki, wymieszać masę.
Blachę z wyposażenia kuchenki wyłożyć papierem do pieczenia.
Z ciasta formować kulki i układać na blasze.
Ciasteczka piec około 15-17 minut w zależności od wielkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Po upieczeniu ciasteczka wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 27.12.2017 16:40
Inspiracją były pieguski z bloga http://kuchennepoczynaniamoniki.blogspot.com

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak