Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny kompot z suszu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 szt. (duże)
śliwki suszone 200 g
morele suszone 100 g
suszone figi 100 g
gruszki suszone 50 g
Cynamon cały Prymat 1 kawałek
wanilia laski 1 szt.
Goździki całe Prymat 5 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny kompot z suszu

Suszone owoce, wanilię i cynamon zalewamy 0,5 l wrzątku i zostawiamy na kilka godzin. Świeże jabłka kroimy na ćwiartki i wrzucamy do wrzątku. Gotujemy ok. 10 min. Następnie dodajemy suszone owoce wraz z wodą, w której się moczymy i wszystko razem gotujemy ok. 7 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak