Ryba po grecku z rodzynkami i pieczarkami

Ryba po grecku z rodzynkami i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    4 szt.
  • pieczarki

    500 g
  • marchew

    4 szt.
  • rodzynki

    100 g
  • cebula

    1 szt. (duża)
  • pietruszka

    2 korzenie
  • pomidory

    2 szt. (średnie)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pieczemy w piekarniku w temperaturze 160˚ przez 30 min. Marchew i korzenie pietruszki gotujemy na parze, po czym ścieramy na tarce o grubych oczkach, Pieczarki, cebulę i pomidory kroimy w kostkę i dodajemy do marchwi i korzenia pietruszki. Rodzynki zalewamy wrzątkiem, gdy już zmiękną dodajemy je do warzyw. Tak przygotowane warzywa wykładamy na rybę i pieczemy przez 20 min w temperaturze 150˚.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

25.12.2017 11:34
Smakowity rybka ,u mnie trochę inaczej przygotowywana.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat