Sposób przygotowania

Do żaroodpornego naczynia dodaj świeżo pokrojony imbir, sos sojowy, miód i olej. Całość dopraw solą morską, pieprzem, ostrą papryką i suszonym czosnkiem.
Wymieszaj dobrze marynatę tak, aby miód się rozpuścił i wszystkie składniki połączyły się za sobą. Skrzydełka dokładnie umyj i oczyść. Następnie wymieszaj je z marynatą i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 40 minut w temp. 180 stopni.
W trakcie pieczenia (po ok. 20 minutach) obróć skrzydełka na drugą stronę. Gotowe skrzydełka podawaj z prażonym sezamem i zieloną cebulką.

Komentarze

  • 0
    img-20180301-wa0006
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    SMACZNE I KUSZĄCE SKRZYDEŁKA. Kuszą smakiem jak i wyglądem aż sie głodna zrobiłam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !