Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

imbir 40 g
sos sojowy 60 ml
miód 3 łyżki
olej 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
skrzydełka kurczaka 500 g
sezam prażony
zielona cebulka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka

Do żaroodpornego naczynia dodaj świeżo pokrojony imbir, sos sojowy, miód i olej. Całość dopraw solą morską, pieprzem, ostrą papryką i suszonym czosnkiem.
Wymieszaj dobrze marynatę tak, aby miód się rozpuścił i wszystkie składniki połączyły się za sobą. Skrzydełka dokładnie umyj i oczyść. Następnie wymieszaj je z marynatą i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz przez około 40 minut w temp. 180 stopni.
W trakcie pieczenia (po ok. 20 minutach) obróć skrzydełka na drugą stronę. Gotowe skrzydełka podawaj z prażonym sezamem i zieloną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.12.2017 12:12
SMACZNE I KUSZĄCE SKRZYDEŁKA. Kuszą smakiem jak i wyglądem aż sie głodna zrobiłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak