Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta jajeczno serowa z porem i szczypiorkiem z nutą ogórka Zewy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 szt
twaróg 350 g
szczypiorek 1 pęczek
por (biała część) 1 szt
ogórek konserwowy 3 szt
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
majonez 4 lłyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta jajeczno serowa z porem i szczypiorkiem z nutą ogórka Zewy

Ugotowane i obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć twaróg i ogórki od razu do jednej miski.
Szczypiorek o pora posiekać.
Do miski ze startymi składnikami wrzucić por i szczypiorek, dodać przyprawy do smaku i majonez.
Pastę wymieszać i zostawić na kilkanaście minut do przegryzienia.
Podawać z ulubionym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 18.12.2017 11:50
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak