Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrela wędzona do pieczywa...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1 większa
ogórek kiszony 1 większy
cebula biała 1 większa
olej rzepakowy - ile potrzeba
Pieprz czarny mielony Prymat - ile potrzeba
szczypiorek 1 pęczek
pieczywo - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: makrela wędzona do pieczywa...

świeżą makrelę wędzoną obrać dokładnie z ości, wkładać do miski

ogórek kiszony, cebulę białą pokroić w drobną kostkę i wsypać do ryby

dodać świeżo mielony czarny pieprz, wlać odpowiednią ilość oleju rzepakowego

wszystko widelcem dobrze rozgnieść, połączyć składniki na pastę

schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły, podać z ciemnym pieczywem i posypać szczypiorkiem - makrela wędzona to samo zdrowie, bardzo często jemy w różnych wersjach smakowych z różnymi dodatkami, najlepsza jest z ciemnym pieczywem.............SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka17
Jagódka17 18.12.2017 11:51
super na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak