Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym i marynowaną papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta kiszona 500 gram
papryka konserwowa 5 kawałków
ogórki konserwowe 3 sztuki
olej 3-4 łyżki
cukier 1 szczypta
pieprz

Opcjonalni

sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z ogórkiem konserwowym i marynowaną papryką

Kapustę kiszoną należy przepłukać pod bieżącą wodą, aby nie była zbyt kwaśna.
Następnie należy ją odcisnąć i posiekać na mniejsze kawałki.
Paprykę odcedzić i pokroić w paseczki, a ogórka w półplasterki.
Wszystkie składniki wymieszać z olejem i doprawić odrobiną cukru oraz pieprzem.
(Można też dodać soli, ale kapusta i tak jest wystarczająco słona).
Ja dodatkowo surówkę posypałam kiełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 12:31
samo zdrowie.
Jagódka17
Jagódka17 16.12.2017 17:05
świetny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak