Świąteczne paszteciki z kapustą i grzybami

Świąteczne paszteciki z kapustą i grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • drożdże

    50 g
  • cukier

    1 łyżeczka
  • śmietana słodka

    60 ml
  • masło

    70 g
  • sól morska

  • mąka pszenna

    300 g
  • woda

    50 ml
  • olej

  • ząbki czosnku

    1
  • cebula

    1
  • pieczarki

    15
  • kapusta kiszona

    300 g (ugotowana)
  • grzyby suszone

    10 ugotowanych podgrzybków
  • natka pietruszki

  • jajko

  • rozmaryn

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce dokładnie wymieszać drożdże z cukrem oraz słodką śmietaną. Dodać masło, sól, mąkę i wodę. Ciasto należy zagnieść i odstawić w ciepłe miejsce.
Farsz: Na patelni rozgrzać olej, a następnie dodać czosnek pokrojoną cebulę, pieczarki. Całość doprawić solą i pieprzem. Na patelnię dodać kapustę, pokrojone grzyby, rozmaryn oraz natkę pietruszki.
Na blacie rozsypać mąkę, ciasto rozwałkować. Na ciasto wyłożyć farsz, a następnie zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane paszteciki przełożyć na blachę i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka17

16.12.2017 17:07
bardzo lubie z barszczykiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat