Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Misa pełna witamin

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

FASOLKA SZPARAFOWA 125 g
cząber
sałata lodowa 0,5 główki
dynka 2 szt
rzodkiewki 5 szt
mandarynka 1 szt
olej 2 łyżki
sól, cukier, pieprz
Musztarda francuska Prymat
pestki słonecznika 1 łyżka
natka pietruszki 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Misa pełna witamin

1. Oczyszczoną fasolkę gotujemy z cząbrem 7 minut na małym ogniu w osolonej wodzie. Wodę odlać, cząber usunąć, a fasolkę odstawić do ostudzenia.
2. Oczyszczoną sałatę opłukać, odsączyć i pokroić. Dymkę wraz ze szczypiorkiem drobno pokroić.
3. Rzodkiewki pokroić w ósemki. Obraną mandarynkę rozdzielić na kawałki. Wszystko razem przełożyć do miski.
4. Z oleju, octu, przypraw i drobno posiekanej natki pietruszki przygotować pikantny sos i polać nim sałatkę.
5. Dokładnie wymieszać, posypać pestkami słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zofia12 31.08.2010 07:57
to się przyda teraz tak nawitaminizować:)
Małgorzata112 30.08.2010 11:58
świetne, włączę to do mojej diety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak