Misa pełna witamin

Misa pełna witamin

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • FASOLKA SZPARAFOWA

    125 g
  • cząber

  • sałata lodowa

    0,5 główki
  • dynka

    2 szt
  • rzodkiewki

    5 szt
  • mandarynka

    1 szt
  • olej

    2 łyżki
  • sól, cukier, pieprz

  • musztarda francuska

  • pestki słonecznika

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    4 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Oczyszczoną fasolkę gotujemy z cząbrem 7 minut na małym ogniu w osolonej wodzie. Wodę odlać, cząber usunąć, a fasolkę odstawić do ostudzenia.
2. Oczyszczoną sałatę opłukać, odsączyć i pokroić. Dymkę wraz ze szczypiorkiem drobno pokroić.
3. Rzodkiewki pokroić w ósemki. Obraną mandarynkę rozdzielić na kawałki. Wszystko razem przełożyć do miski.
4. Z oleju, octu, przypraw i drobno posiekanej natki pietruszki przygotować pikantny sos i polać nim sałatkę.
5. Dokładnie wymieszać, posypać pestkami słonecznika.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zofia12

31.08.2010 07:57
to się przyda teraz tak nawitaminizować:)

Małgorzata112

30.08.2010 11:58
świetne, włączę to do mojej diety

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat