Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krążki cebulowe z papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na chrupiące krążki cebulowe - najlepsze z sosem paprykowym lub tatarskim. Krążki cebulowe najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Mogą być dodatkiem do burgerów lub być chrupane same, jako prosta przekąska.

Składniki:

Lista składników

cebula 3 sztuki
mąka pszenna kilka łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat kilka łyżek
olej do smażenia

Ciasto

jajko 1 sztuka
mleko 1/4 szklanki
mąka pszenna 1/2 szklanki
sól 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/3 łyżeczki

Porada

Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Przepis i sposób przygotowania na: Krążki cebulowe z papryką

Krążki cebulowe - chrupiące, soczyste, pyszne. To prosta przekąska z pokrojonej w krążki cebuli, którą obtacza się mące i bułce, a potem jajku i przyprawach i smaży na głębokim tłuszczu. Są bardzo popularne w kuchni amerykańskiej, gdzie serwuje się je w barach do wielu dań.

1. Wszystkie składniki ciasta dokładnie zmiksować. (Ciasto powinno być bardzo gęste.)

2.Cebulę pokroić w plasterki i rozdzielić na krążki. Każdy krążek dokładnie obtoczyć w mące, cieście, a następnie w bułce tartej (bułkę można pominąć).

3. Smażyć w głębokim oleju (rozgrzanym) do zarumienienia się.

Podawać z dipem/sosem, na przykład sosem tatarskim

Więcej przepisów na PRZEKĄSKI

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzia 22.12.2023 20:56
Czy krążki można podawać na zimno jako przekąska? Czy dobrze wtedy smakują?
gusia1000 05.06.2018 12:30
prosto i smaczie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak