Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały z serwatki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Barszcz biały z serwatki, to ciekawy pomysł na obiad. W dodatku bardzo sycący, dzięki dodanym do zupy składnikom. Polecam serdecznie wszystkim fanom białego barszczu.

Składniki:

żeberka wędzone 1 kg
serwatka 2 l
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler konserwowy 1 kawałek
mąka 2 łyżki
mleko 3,2% 1/2 szklanki
ząbki czosnku 3 szt
jajko 2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały z serwatki

Żeberka i drobno pokrojoną marchew, pietruszkę i seler zalałem serwatką, doprowadziłem do wrzenia, gotowałem do miękkości.

Mąkę zmieszałem z mlekiem, dodałem do gotującego się mięsa i warzyw. Cebulę przekroiłem na pół, opiekłem, dodałem do zupy. Czosnek roztarłem razem z solą i pieprzem, dodałem do zupy. Ugotowane jajka na twardo przekroiłem w ósemki. Wrzuciłem do zupy. Podałem z tłuczonymi ziemniakami z cebulą zrumienioną na smalcu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 11.12.2017 23:26
Gorąco polecamy ;)
Jagódka17
Jagódka17 11.12.2017 22:48
Ciekawy pomysł i smaczny...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak