Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsy z kaszą bulgur i dynią

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulgur 1 szklanka
cebula 1 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
jajko 1 szt
dynia 200 g miąższu
natka pietruszki
mięso mielone wieprzowe 250 g
sól i pieprz

Porada

Kolejne danie na szybko. Tym razem klopsy mięsne z pyszną kaszą bulgur i dynią.

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsy z kaszą bulgur i dynią

Kaszę gotujemy na sypko. Odcedzamy, studzimy, przekładamy do miski.
Posiekaną cebulę smażymy z pokrojonym w kostkę miąższem z dyni. Studzimy, dodajemy do kaszy.
Posiekaną natkę dodajemy razem z mięsem do kaszy, wbijamy jajko.
Wszystkie składniki mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy duże klopsy, przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Zapiekamy pod przykryciem 90 min w temperaturze 190°C.
Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak