Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany kalafior z remuladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 1 szt
ostra musztarda 1 łyżeczka
miód 0,5 łyżeczki
sos z cytryny 1 łyżka
pomidory 125 g
natka pietruszki 2 łyżki
kalafior 1 szt
olej z orzechów włoskich 1/8 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany kalafior z remuladą

1. Kalafior podzielić na małe różyczki, zagotować, wyjąć na sito, osuszyć.
2. Żółtko wymieszać z przyprawami. Stale mieszając dodawać małe ilości oleju.
3. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona, miąższ pokroić w drobną kostkę. Dodać do sosu wraz z natka pietruszki, doprawić do smaku, wymieszać z kalafiorem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 30.11.2010 16:06
pycha
gosia47-47 30.11.2010 16:06
pycha
buksiak12 15.09.2010 15:28
ciekawe i na pewno pyszne
MAŁGORZATA108 30.08.2010 14:24
A ja kalafiora bardzo lubię i przepis mi się podoba.
Małgorzata112 30.08.2010 12:00
bleeeeeeeeee

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak