Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna zupa rybna .*.

5.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 paczka
cebula 1
marchewka 1
seler naciowy 3 łodygi
por 1/3
pstrąg 2
woda zimna 3 l
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
ziele angielskie 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
ziemniaki 2 (typ kulinarny A)
śmietana 36% 100 ml
zielony groszek 80 g
cukinia 1
szpinak 1 garść
zielona cebulka
koper świeży 2 łodygi
sok z cytryny 1/8

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna zupa rybna .*.

Do garnka włóż obrane i opłukane warzywa: marchew, pietruszkę, por, seler naciowy i opaloną cebulę. Dodaj dwa pstrągi, zalej zimną wodą i dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą morską i kolorowym pieprzem.
Tak przygotowany wywar doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotuj spokojnie przez około 40 minut.
Kiedy warzywa będą miękkie odcedź wywar przez gęste sito i oddziel mięso, które pozostało na szkielecie pstrąga.
Do wywaru dodaj drobno pokrojone ziemniaki, śmietankę, ugotowanego pstrąga oraz cukinię pociętą na długie, cienkie paski.
Całość gotuj do momentu, aż warzywa będą miękkie. Na samym końcu dodaj do zupy pokrojony szpinak, świeży koperek oraz zieloną cebulkę .
Zupę możesz też doprawić sokiem z cytryny lub octem.
Tak przygotowaną zupę podawaj z gałązkami świeżego koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 08.12.2017 19:19
Smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak