Pasta z tuńczykiem, rukolą i suszonymi pomidorami

Pasta z tuńczykiem, rukolą i suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka (w kawałkach)
  • suszone pomidory

    5 szt. (z zalewy)
  • rukola

    mała garść
  • sok z cytryny

    pół łyżeczki
  • jogurt naturalny

    2-3 łyżki
  • majonez

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z tuńczyka odlewamy zalewę, wrzucamy go do miski. Dodajemy do niego pokrojone w drobną kostkę pomidory, poszatkowaną rukolę, jogurt, majonez, sok z cytryny, sól i świeżo mielony pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat