Mistrz Smaku poleca: Sznycle z indyka z wędzonym serem, odc. 14

odc. 14 Mistrz smaku poleca

Mistrz Smaku poleca: Sznycle z indyka z wędzonym serem, odc. 14

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle z indyka

    3 120 g
  • ser wędzony

    6 plastrów
  • szałwia

    6 listków
  • ziemniaki

    2 małe
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • pomidory koktajlowe (czerwone)

    5 sztuk
  • kapary

    1 łyżka
  • masło klarowane

    2-3 łyżki
  • musztarda kremska

    4 łyżeczki
  • sól

    szczypta
  • pieprz ziołowy

    szczypta
  • kiełki

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w koszulkach przez około 20 min.
Sznycle z indyka delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Oprószamy pieprzem ziołowym, solą morską i smarujemy musztardą kremską. Na każdym plastrze mięsa układamy po 2 plastry wędzonego sera, tak aby przykryły całe mięso i po 2 listki szałwii. Spinamy wykałaczką, aby ser i szałwia nie spadły w trakcie obracania kotletów na drugą stronę.
Cebulę kroimy w piórka, pomidory na połówki, ugotowane ziemniaki na połówki. Na patelni rozgrzewamy masło. Kotlety smażymy przez 3-4 minuty. Od razu do smażących się kotletów dodajemy przygotowane warzywa: ziemniaki, cebulę i pomidory. Doprawiamy do smaku solą. Sznycle odwracamy na stronę z serem na około 30 sek. Po tym czasie przewracamy z powrotem na chwilę i zdejmujemy z patelni.
Układamy na talerzach wraz z aromatycznymi warzywami z patelni. Danie możemy udekorować ulubionymi kiełkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

25.12.2017 15:52
Pyszne i kuszące danie;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat