Mistrz Smaku poleca: Tatar z łososia, odc. 12

odc. 12 Mistrz smaku poleca

Mistrz Smaku poleca: Tatar z łososia, odc. 12

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Robert Sowa
Prowadzący
Robert Sowa
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • łosoś

    surowy 500 g
  • cebulka marynowana

    8 sztuk
  • oliwki zielone

    7 sztuk
  • kapary

    2 łyżki
  • suszone pomidory

    3 sztuki
  • musztarda miodowa

    1 łyżka
  • bazylia świeża

    kilka liści
  • ser feta

    2 łyżki (starty)
  • oliwa z oliwek

    kilka łyżek
  • bagietka

    1 sztuka

Do smaku

  • sól morska

    szczypta
  • pieprz kolorowy ziarnisty

    szczypta
  • oregano

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z łososia kroimy w bardzo drobną kostkę. Cebulkę marynowaną, oliwki, kapary i bazylię siekamy. Suszone pomidory kroimy w paseczki.
Do łososia dodajemy cebulkę, oliwki, kapary, bazylię, pomidory suszone, musztardę o kilka łyżek oliwy z oliwek. Doprawiamy do smaku roztartym w dłoni oregano, rozdrobnionymi w moździerzu ziarnami pieprzu kolorowego oraz solą morską.
Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 20-30 minut. Tatara posypujemy startym na grubych oczkach serem feta. Podajemy z chrupiącymi grzankami z bagietki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bietka

22.12.2017 09:43
Smaczna propozycja :)

Bożena Matuszczyk

19.12.2017 21:52
Smakowity tatar z łososia;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat