Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Czosnek kroimy w plastry, szalotkę w kostkę, a pomidorki na pół. Na rozgrzanym na patelni maśle smażymy szalotkę i czosnek. Dodajemy krewetki i mieszamy. Smażymy po około 2 minuty z każdej strony. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kurkumą. Wlewamy wino i mieszamy.
Pod koniec duszenia dodajemy szpinak i kapary. Po dodaniu szpinaku nie smażymy zbyt długo, żeby liście nie straciły jędrności.
Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy do krewetek. Dodajemy pokrojone pomidorki, doprawiamy do smaku papryką ostrą. Całość delikatnie mieszamy. Gotowe danie dekorujemy świeżą bazylią.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !