Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z buraczkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 4 kawałki
sok z cytryny
cytryna kilka plasterków
sól i pieprz do smaku
jajko 2
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
mleko 3,2% 1/4 szkl,
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka pszenna 3 łyżki,
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z buraczkami

Filety z dorsza umyć a następnie dokładnie osuszyć a następnie skropić sokiem z cytryny oprószyć solą i pieprzem.
Zostawić na 30 minut.
Następnie wymieszać bułkę tartą z dodatkiem mąki.
Filety z dorsza panierować w rozbełtanym jajku wymieszanym z mlekiem i przyprawą do ryb. Następnie w bułce tartej wymieszanej z mąką.
Panierowane filety dorsza smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony.
Usmażone filety odsączyć z tłuszczu na papierowym ręczniczku .
Podawać gorące w towarzystwie ziemniaczków i buraków, udekorowane plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 10:34
dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak