Sposób przygotowania

Filety śledziowe pokrój w drobne kawałki o kształcie rombów. Dzięki temu tatar będzie ładnie wyglądał na talerzu. Do miski dodaj pokrojony drobno ogórek kiszony, cebulę pokrojoną w kostkę, miód i kawałki śledzia - całość dopraw świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Dodaj drobno posiekaną zieloną pietruszkę, majeranek, świeży szczypiorek i musztardę francuską, a także pokrojone w kawałki borowiki, koperek oraz olej.
Całość dobrze wymieszaj i wyłóż na talerz (okrągłym naczyniem uformuj kształt dania).
Na samym końcu udekoruj tatara kapeluszami marynowanych borowików, czerwoną cebulą i świeżym koperkiem. Całość polej oliwą z oliwek.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    superowy przepis !!!
  • 0
    me
    Opublikowano

    hanbes

    Wow, coś nowego! Jestem ze Śląska i robimy podobną potrawę o nazwie hekele. Uwielbiam takie przystawki i tak myślę, że śledź w takiej postaci na pewno jest wspaniały...
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Super przepis na pyszny tatar śledziowy.;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !