Świąteczny tatar ze śledzia

Świąteczny tatar ze śledzia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • filety śledziowe

    4 (matias)
  • ogórek kiszony

    1
  • cebula

    1
  • pietruszka zielona

  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • musztarda francuska

    1 łyżeczka
  • szczypiorek

  • borowiki marynowane

    6
  • koperek świeży

    1 gałązka
  • olej

    1 łyźka

Do dekoracji

  • cebula czerwona

  • koperek

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety śledziowe pokrój w drobne kawałki o kształcie rombów. Dzięki temu tatar będzie ładnie wyglądał na talerzu. Do miski dodaj pokrojony drobno ogórek kiszony, cebulę pokrojoną w kostkę, miód i kawałki śledzia - całość dopraw świeżo zmielonym pieprzem kolorowym.
Dodaj drobno posiekaną zieloną pietruszkę, majeranek, świeży szczypiorek i musztardę francuską, a także pokrojone w kawałki borowiki, koperek oraz olej.
Całość dobrze wymieszaj i wyłóż na talerz (okrągłym naczyniem uformuj kształt dania).
Na samym końcu udekoruj tatara kapeluszami marynowanych borowików, czerwoną cebulą i świeżym koperkiem. Całość polej oliwą z oliwek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bożena Matuszczyk

01.12.2017 22:53
Super przepis na pyszny tatar śledziowy.;)

hanbes

01.12.2017 18:54
Wow, coś nowego! Jestem ze Śląska i robimy podobną potrawę o nazwie hekele. Uwielbiam takie przystawki i tak myślę, że śledź w takiej postaci na pewno jest wspaniały...

Róża1

01.12.2017 14:13
superowy przepis !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat