Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkula z wędzonym boczkiem i grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 szt
marchew 1 szt
por 1 szt
seler naciowy
czosnek ząbki 6-7 szt
boczek wędzony 250 g
ser żółty 200 g
masło 1 łyżka
grzanki

Porada

Grzanki można zrobić na patelni, na której smażył się czosnek ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkula z wędzonym boczkiem i grzankami

Kroki postępowania

1
Skrzydełko zagotować z połową pora, marchewką i zieleniną.
Krok 1 - Czosnkula z wędzonym boczkiem i grzankami foto
2
Na maśle usmażyć pięć ząbków skrojonego w kostkę czosnku.
Krok 2 - Czosnkula z wędzonym boczkiem i grzankami foto
3
Do wywaru dodać czosnek i całość dokładnie zmiksować. Dodać pokrojoną w plastry resztę pora i przeciśnięte pozostałe ząbki czosnku, zagotować, doprawić do smaku.
Krok 3 - Czosnkula z wędzonym boczkiem i grzankami foto
4
Boczek skroić w drobną kostkę, usmażyć, ser zetrzeć na drobnych oczkach. Zupę podawać z grzankami, serem i boczkiem.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Czosnkula z wędzonym boczkiem i grzankami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 29.11.2017 17:12
Musi być pyszna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak