Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto naleśnikowe

mąka pszenna 2 szklanki
jaja 2 szt
mleko 2 szklanki
woda gazowana 1 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2/3 łyżeczki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2/3 łyżeczki

Nadzienie

mięso wołowe 500 g
olej 2 łyżki
przyprawa gyros 2/3 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
szpinak świeży 100 g
mozzarella w kulce 150 g
sos czosnkowy
kukurydza w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, zmielić.
Krok 1 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
2
Zrobić ciasto naleśnikowe z dodatkiem curry.
Krok 2 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
3
Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki na złoty kolor, na jednej usmażonej stronie, gdy naleśnik jest jeszcze na patelni kłaść liście szpinaku i plastry mozzarelli.
Krok 3 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
4
Następnie dodać mięso, sos czosnkowy, kukurydzę, zwinąć w rulon.
Krok 4 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto
5
Wierzch dodatkowo polać sosem.
SMACZNEGO!
Krok 5 - Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 29.11.2017 17:12
Wyglądają apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak