Pasta z bakłażanów, pomidorów, cebuli

Pasta z bakłażanów, pomidorów, cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    2 szt
  • pomidor

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • masło lub margaryna

    do smaku
  • sól, pieprz

    do smaku
  • jabłko winne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażany obrać ze skórki, wydrążyć z pestek, posiekać w kostkę, cebulę, paprykę, jabłka i pomidory posiekać w kostkę. Następnie podsmażyć na łyżce margaryny cebulkę, dodać paprykę i resztę, dodać sól pieprz d smaku i dusić około 15 minut. Pyszne na kanapkę lub jako przystawka.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

23.10.2013 10:41
pięknie wygląda

Emilia21

09.06.2012 10:19
mmm

Emilia21

09.06.2012 10:19
mmm

goofy9

25.12.2011 14:04
bardzo ciekawa, na pewno ją wypróbuję

ewaa

03.06.2011 22:34
apetycznie wygląda ,smakuje jeszcze lepiej:)

IlonaAlbertos

13.04.2011 00:19
Wygląda bardzo apetycznie.

Koper

10.02.2011 14:16
bardzo fajna

Islanzadi

29.10.2010 01:58
Interesujące :)

PaniMISIOWA

20.10.2010 09:30
ciekawy pomysł, a dla mnie odmiana od bakłażana w panierce :-) głosik!

Monika193

08.09.2010 21:13
wspaniała

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat