Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z bakłażanów, pomidorów, cebuli

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 2 szt
pomidor 2 szt
cebula 2 szt
papryka czerwona 1 szt
masło lub margaryna do smaku
sól, pieprz do smaku
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z bakłażanów, pomidorów, cebuli

Bakłażany obrać ze skórki, wydrążyć z pestek, posiekać w kostkę, cebulę, paprykę, jabłka i pomidory posiekać w kostkę. Następnie podsmażyć na łyżce margaryny cebulkę, dodać paprykę i resztę, dodać sól pieprz d smaku i dusić około 15 minut. Pyszne na kanapkę lub jako przystawka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 23.10.2013 10:41
pięknie wygląda
Emilia21 09.06.2012 10:19
mmm
Emilia21 09.06.2012 10:19
mmm
goofy9 25.12.2011 14:04
bardzo ciekawa, na pewno ją wypróbuję
ewaa 03.06.2011 22:34
apetycznie wygląda ,smakuje jeszcze lepiej:)
IlonaAlbertos 13.04.2011 00:19
Wygląda bardzo apetycznie.
Koper 10.02.2011 14:16
bardzo fajna
Islanzadi 29.10.2010 01:58
Interesujące :)
PaniMISIOWA 20.10.2010 09:30
ciekawy pomysł, a dla mnie odmiana od bakłażana w panierce :-) głosik!
Monika193
Monika193 08.09.2010 21:13
wspaniała
marzencia2007 08.09.2010 16:43
fajnie wyglada
kamilaj 07.09.2010 18:08
ja bym to użyła jako dip do krakersów :)
Bartolomeo 07.09.2010 10:55
fajne
Nina7 30.08.2010 14:31
muszę koniecznie wypróbować
meredith 30.08.2010 13:29
interesujacy przepis
Margo1 30.08.2010 12:32
Też ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak