Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku z ziemniakami.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 gram
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
papryka zielona 1 szt
cebula biała 2 szt
pomidor 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
ziemniaki 400 gram
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 łyżka
bulion wołowy 1/2 litra
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat
ziele angielskie
Papryka ostra mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku z ziemniakami.

Wołowinę pokroić w kawałki ok 2 cm. Cebulę obrać i pokroić w piórka. W rondlu rozgrzać tłuszcz, podsmażyć mięso. wrzucić cebulę, lekko zeszklić. Całość doprawić solą, papryka ostrą, pieprzem, dodać przyprawę do gulaszu, ziele angielskie i majeranek, podlać wywarem wołowym ( ok. ½ litra) Dusić na małym ogniu ok 1 godz.
Ziemniaki obrać i pokroić w dużą kostkę. Paprykę oczyścić pokroić w kostkę, pomidory sparzyć, obrać ze skorki i pokroić. Warzywa dodać do garnka ok 20 minut przed końcem duszenia mięsa
Gotowy gulasz doprawić do smaku.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.02.2018 03:01
Dobry gulasz.
adelajda 29.11.2017 13:25
Super rozgrzewająca potrawa :)
Bożena Matuszczyk 28.11.2017 23:09
Pyszny i kuszący gulasz.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak