Sposób przygotowania

Owoce umyć i zetrzeć z nich skórkę. W dużym garnku zagotować wodę i wrzucić wszystkie owoce. Gotować na małym ogniu przez 45 minut. Następnie dodać 2 laski cynamonu, skórkę z pomarańczy i cytryn oraz goździki według uznania. Gotować przez kolejne 15 minut. Pod koniec dosłodzić cukrem w zależności od upodobania. Kompot wystudzić i przelać przez drobne sito. Rozlać do szklanek i udekorować plasterkami cytryny i pomarańczy.

Porada autora

Do kompotu można dodać miód dla smaku.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Bardzo smaczny kompot a za razem ciekawy zestaw owoców. Jeszcze nie gotowałam takiego kompotu . Przy najbliższej okazji wypróbuje przepis.;) ;)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Pyszny kompocik :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !