Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie korzenne z cebulą.*.

5.0
(47)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filety śledziowe 6 szt. (w oleju)

Marynata

cebula biała 1 szt. (pokrojona w kostkę)
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki
olej rzepakowy 200 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarna

Do smaku

Przyprawa do bruschetty i dań kuchni włoskiej Prymat
majeranek
Pieprz czarny mielony Prymat
Goździki całe Prymat
Cynamon mielony Prymat
Imbir mielony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
Kmin rzymski mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie korzenne z cebulą.*.

Śledzie odsączyć z oleju oraz pokroić na drobniejsze kawałki. Wymieszać składniki marynaty i odstawić ją na chwilę.
Śledzie wymieszać z przygotowaną marynatą. Całość przykryć oraz odstawić do lodówki na 1-2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.11.2017 23:21
Pyszneee;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak