Kurczak z garnka

Kurczak z garnka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    3 szt
  • bułka tarta

  • przyprawa do kurczaka

  • pieprz

    do smaku
  • sól

    ldo smaku
  • ziele angielskie

    5 szt
  • liść laurowy

    2 szt
  • marchewka

    1 szt
  • natka pietruszki

  • olej

  • kostka rosołowa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do garnka wlać 1 litr wody,wrzucić 2 kostki rosołowe,pietruszkę,ziele angielskie,liść laurowy,marchewkę pokrojoną w kostkę,oraz 4 duże łyżki bułki tartej.Wszystko zagotować.Udka kurczaka przyprawić przyprawą do kurczaka i pieprzem.Następnie udka posypać bułką tartą i smażyć na patelni do uzyskania złocistego koloru.Po obsmażeniu udek należy je włożyć do garnka z ugotowanym wywarem.Całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu do chwili,aż mięso będzie miękkie.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (41)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

piotereq

24.04.2011 10:23
nie lubie tego typu dan ale to wyglada niezle ;p

Jastinka

30.03.2011 20:44
niezłe

Bart

14.02.2011 23:11
dobre

daria899

05.02.2011 15:40
łał świetne

agata1722

31.01.2011 16:12
bardzo smaczne

Edyta38

30.01.2011 12:47
swietny przepis!!!

Izabela/bella81

27.01.2011 17:33
ciekawy przepis

annagebalska

24.01.2011 09:17
pyszny i tradycyjny

Małgorzata106

16.01.2011 22:02
naprawdę pyszne polecam

becia879

23.12.2010 19:42
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat