Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek miażdżymy i drobno siekamy. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przygotowane warzywa.
Zalewamy białym winem, pomidorami pelati i gotujemy kilka minut. Doprawiamy roztartym w dłoni oregano. Następnie dodajemy cukier, żeby wydobyć słodycz pomidorów.
Całość mieszamy i dodajemy owoce morza. Dusimy 10-15 minut. Pod koniec doprawiamy do smaku chili pieprzem cayenne i posypujemy posiekaną kolendrą. Podajemy z chrupiącą bagietką.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    Ja jeszcze nie robiłam owoców morza, a te wyglądają bardzo apetycznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !