Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SPAGHETTI Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 300 g
mięso mielone 35 dag
pieczarki 20 dag
marchewka średniej wielkości
bulion warzywny 200 ml
pomidory krojone z puszki opakowanie
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
serek mascarpone 2-3 łyżki
olej łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SPAGHETTI Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE

Makaron gotuję al dente.
Pieczarki i marchewkę obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach.
Mięso podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - ziół prowansalskich, soli, pieprzu cayenne i słodkiej papryki. Po około 7 minutach dodaję warzywa, smażę kolejne 5 minut.
Wlewam bulion, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut.
Następnie wrzucam pomidory i gotuję kolejne 5 minut.
Na koniec dodaję serek mascarpone, mieszam i gotuję do momentu jego rozpuszczenia. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 27.11.2017 23:42
Smakowite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak