Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy z dipem z kukurydzą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza w puszce 1 szt
majonez 2 łyżki
czosnek 1-2 sztuki
sól, pieprz do smaku
jogurt naturalny 2 łyżki
chipsy 500 solone
chipsy 500 paprykowe
papryka zielona 2 szt
papryka żółta 2 szt
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy z dipem z kukurydzą

Do miski wrzucić kukurydzę, paprykę pokrojoną w paski 2 cm, wymieszać z majonezem, jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę, posypać sola i pieprzem. Odstawić na 20 minut do lodówki, aby się składniki przegryzły ze sobą. Do miski wysypać chipsy, dip postawić w miseczce w środku. Na party!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynab1903 05.01.2012 22:25
interesujący przepis - szkoda, że już kończę studia, ale myślę, że na pewno wypróbuję
Monika193
Monika193 08.09.2010 21:13
świetne
marzencia2007 08.09.2010 16:44
extra!
kamilaj 07.09.2010 18:05
koniecznie muszę wyprobować :)
Margo1 30.08.2010 12:32
Fajne , dzięki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak